Dykking

Dykkere under vann ved Høvikskjær. Et av mange flotte dykkemål i Indre Oslofjord.

Oslofjorden er full av spennende dykkemål, og vi drar med båt fra Drøbak eller Fagerstrand for å nå de fineste dykkestedene i Indre Oslofjord, som du ser på kartet her. Dykkested blir vanligvis avtalt ved avgang, avhengig av vær- og strømforhold og erfaringsnivå på de som er med. De lengste turene slik som til Bevøykollen i sør og Steilene i nord passer typisk på søndager når det er fint vær.

Vi kjører turer hver onsdag og andre og fjerde søndag i måneden. Som du ser i vår kalender, er avgang for turene normalt kl 1830 på onsdager og kl 10 eller 11 på søndager, avhengig av om vi planlegger ett eller to dykk. I vinterhalvåret har vi avgang fra Drøbak Båthavn (Helikopterplassen), mens vi kjører fra Fagerstrand Båtforenings brygge om sommeren. Begge steder er det kort vei å bære utstyr fra bil til båt.

I kalenderen vil du også finne informasjon om eventuell påmelding. Det er mulig å abonnere på kalenderen slik at du ser den i din vanlige kalender på mobil og PC. Som medlem i klubben, vil du få e-post med påminnelser og informasjon om forholdene fra forrige dykketur. Da får du også beskjed om turer skulle bli avlyst eller ha endret avgangstid, om det planlegges ett eller to dykk på søndagsturene, og hvem som er båtfører i tilfelle du har spørsmål.

Hvis det ikke er gitt beskjed om påmelding på epost eller i kalenderen, trenger du ikke melde deg på våre faste turer. Det er da bare å møte opp. Møt opp ca 15 minutter før avgang for å laste utstyret ombord i god tid. På Fagerstrand må du parkere oppe på den store parkeringsplassen etter å ha lastet av utstyret, så beregn noen minutter ekstra til dette. I Drøbak parkerer vi i båthavna.

Varme pølser etter dykket har blitt en tradisjon på båtturene. Prisen er 10 kr pr pølse. Ta med kontanter eller Vipps. Vi har ketchup og sennep.

Les om våre prosedyrer og regler for sikker dykking i vår IK-håndbok. Vi holder oss innenfor grensene av sportsdykking, og tillater rebreathere under visse betingelser.

Turpriser finner du her.

Ekstraturer og langturer

Hvis noen har lyst til å dykke utenom de faste turene, kan det arrangeres ekstraturer. Du kontakter da en av båtførerne, som undersøker om noen har anledning å kjøre Sjøtrollet. Slike turer blir annonsert for medlemmene på e-post og i kalenderen.

Etter initiativ fra medlemmene hender det også at klubben arrangerer langturer til inn- og utland. De siste årene har vi vært i Hamburgsund, Gozo og Hitra. Klubben har også en samarbeidsavtale med Oslo Sportsdykkeklubb (OSDK) som gjør at vi kan delta på deres arrangementer til medlemspriser. OSDK har turer utenfor Oslo-området, og de disponerer kompressor og båt på henger.