Om klubben

Sjøtrollet Dykkerklubb ble stiftet 24. mai 1990. Den gangen var det instruktører og dykkeledere ved Norges Dykkerhøyskole som ønsket å skape et aktivt dykkemiljø rundt skolen. Etter at skolen la ned virksomheten i år 2000 har klubben fortsatt. Vi er i dag en uavhengig, ikke-kommersiell dykkerklubb, åpen for alle dykkere med gyldig dykkersertifikat. Klubben ledes av et styre på fem personer som velges på årsmøtet og har en fast base med godkjente båtførere som kjører turer.

Klubbens formål er å gi medlemmene muligheter til trygg og sikker dykking, og å gi informasjon i dykkerrelaterte emner. Klubben skal kunne gi nye dykkere et variert og sikkert dykketilbud. Klubben vil også søke å utvikle seg selv og sine medlemmer, slik at den kan tilby stadig mer givende dykking, og bygge opp om medlemmenes interesse.

Sjøtrollet Dykkerklubb har aktivitet hele året, med faste klubbdykk hver onsdag og to søndager i måneden. Det meste av dykkingen foregår fra vår egen båt, Sjøtrollet, i området fra Drøbak til Nesodden.
Sjøtrollet er en 30 fots ombygd livbåt med plass til tolv passasjerer. Vi har satt en grense på ti dykkere med utstyr slik at det ikke skal bli trangt. Båten har et stort styrhus med dieselvarmer, så når det er kaldt og surt ute tar vi på tørrdrakten her inne. Dieselvarmeren gjør at vi raskt får varmen i kroppen igjen etter kalde dykk om vinteren. Om bord i båten har vi også et stormkjøkken og som regel koker vi pølser som selges etter dykkingen. Av og til er det noen som har med kake eller andre godsaker.

I tillegg til de faste klubbdykkene avtaler medlemmene turer seg imellom til både inn- og utland. Klubben har en samarbeidsavtale med Oslo Sportsdykkeklubb, som gjør at vi kan delta på deres arrangementer til medlemspriser.

Klubben har medlemmer som er alt fra helt ferske dykkere til dykkere med over tusen loggede dykk. Mange er aktive undervannsfotografer. Vi har ikke faste medlemsmøter, men noen ganger inviterer vi til temakvelder med dykkerelatert program. Eksempler på slike aktiviteter kan være tur i trykktanken på Ullevål eller kurs i behandling av undervannsbilder. Vi har årsmøte med middag etterpå en gang i året og prøver også å møtes utover dette til dykkepils uten noe spesielt program.

Medlemskap i Sjøtrollet Dykkerklubb koster kr 400 per år. Dette inkluderer:

  • Epost med informasjon om dykketurer, møter og sosiale arrangementer
  • Medlemspriser på dykking med klubbens båt
  • Rett til å kjøpe og bruke klippekort, årskort og halvårskort som gir sterkt reduserte priser på dykkingen
  • Tilgang til medlemslisten, dvs dykkere som du kan ringe til når du trenger noen å dykke med
  • Stemmerett på årsmøtet
  • Mulighet for å komme med ønske om ekstraturer med Sjøtrollet
  • Medlemspriser på arrangementer til Oslo Sportsdykkeklubb

Meld deg inn i et aktivt dykkemiljø!